Δωρεάν δημιουργία HotSpot στα Windows 7

Όσοι έχετε ασύρματη κάρτα δικτύου στον υπολογιστή σας με Windows 7 θα έχετε παρατηρήσει ότι στις Συνδέσεις Δικτύου εμφανίζεται μια επιπλέον ασύρματη κάρτα με όνομα Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter.

Ο λόγος ύπαρξης αυτού του εικονικού προσαρμογέα δικτύου είναι για να μας επιτρέψει να μετατρέψουμε εύκολα και ανέξοδα τον υπολογιστή μας σε ένα WiFi access point/router προσφέροντας λειτουργίες ενός hot spot, αρκεί να έχουμε εγκατεστημένο το ανάλογο software διαχείρισης στον υπολογιστή μας. Με απλά λόγια, μπορείτε να μοιράσετε ασύρματα την σύνδεση στο internet που διαθέτει ο υπολογιστής σας σε διάφορες άλλες ασύρματες συσκευές όπως laptops, PDAs, κινητά τηλέφωνα με δυνατότητα WiFi, τηλεοράσεις κλπ. Μπορείτε να μοιράσετε ακόμα και την ασύρματη σύνδεση ώστε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές δίκτυο στο οποίο οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο internet αλλά όχι στους υπολογιστές του φυσικού σας δικτύου. Μια άλλη πολύ χρήσιμη λειτουργία είναι η δυνατότητα που δίνει να συνδέουμε έναν υπολογιστή στο δίκτυο ενός internet café ή ενός hot spot και να μοιράζουμε την σύνδεση σε περισσότερους υπολογιστές πληρώνοντας όμως το κόστος μιας μόνο σύνδεσης. Οι χρήσεις του «εικονικού» access point/router είναι πάρα πολλές και σας επιτρέπει να γλιτώσετε το κόστος της προμήθειας επιπλέον εξοπλισμού.
Υπάρχουν αρκετές λύσεις στην αγορά από διάφορους κατασκευαστές λογισμικού αλλά εμείς σας προτείνουμε τη χρήση του Connectify που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ. Η χρήση του προγράμματος είναι ΕΝΤΕΛΩ ΔΩΡΕΑΝ και μάλιστα πολύ απλή ακόμα και για τον άπειρο χρήστη.


Μόλις ολοκληρώσουμε την εγκατάσταση ξεκινάει αυτόματα ένας οδηγός ο οποίος μας ζητάει ένα όνομα για το ασύρματο δίκτυο που θα δημιουργήσει, ένα κλειδί πρόσβασης (WPA Key) καθώς και ποια σύνδεση θέλουμε να μοιράσουμε στις υπόλοιπες ασύρματες συσκευές. Αρκεί να επιλέξουμε την ενσύρματη, την ασύρματη ακόμα και τη σύνδεση του modem ανάλογα με τον τρόπο που συνδεόμαστε στο internet. Αυτό ήταν όλο!!!

Θα παρατηρήσετε κάτω δεξιά στην οθόνη σας, δίπλα στην ώρα, ότι έχει προστεθεί ένα ακόμα εικονίδιο, αυτό του προγράμματος Connectify. Πατώντας στο εικονίδιο εμφανίζονται οι ρυθμίσεις του προγράμματος, οι ασύρματες συσκευές που χρησιμοποίησαν το δίκτυο κατά το παρελθόν καθώς και αυτές που είναι συνδεμένες αυτή τη στιγμή. Επίσης πατώντας στο κουμπί Start/Stop Hotspot μπορούμε να ενεργοποιούμε ή να απενεργοποιούμε το access point μας.

Αν τώρα κάνουμε αναζήτηση ασύρματων δικτύων από κάποια άλλη συσκευή θα δούμε στη λίστα και το δίκτυο που μόλις δημιουργήσαμε. Αρκεί να το επιλέξουμε, να πληκτρολογήσουμε το WPA Key που ορίσαμε και η συσκευή θα αποκτήσει με πολύ απλό τρόπο σύνδεση στο internet.

Η Microsoft με τα Windows 7 μας προσφέρει ένα ΔΩΡΕΑΝ access point/router στον υπολογιστή μας και δεν μένει παρά να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου