Αποφυγή ανεπιθύμητης χρήσης internet στο κινητό

Συχνά ακούμε για υπέρογκους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας λόγω άσκοπης και ανεπιθύμητης χρήσης του internet από τις κινητές συσκευές μας. Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες συσκευές νέας τεχνολογίας κάνουν χρήση του internet χωρίς να μας ειδοποιήσουν καθώς πολλές από τις λειτουργίες τους είναι βασισμένες στις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω internet (αναβάθμιση λογισμικού, χρήση χαρτών, συγχρονισμός δεδομένων κλπ). Επίσης καλό είναι να γνωρίζουμε ότι την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσουμε κάποιο smartphone αυτό κάνει αυτόματα σύνδεση στο internet λαμβάνοντας τις ρυθμίσεις που απαιτούνται από την κάρτα SIM. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες χρεώσεις των παρόχων κινητής τηλεφωνίας;



Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποτρέψουμε την μη ελεγχόμενη πρόσβαση του κινητού μας τηλεφώνου στο διαδίκτυο. Κάποιοι από αυτούς δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικοί ενώ κάποιοι άλλοι απαιτούν πολύπλοκες ρυθμίσεις στη συσκευή. Ο ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ACCESS POINT (APN) από τις ρυθμίσεις της συσκευής μας. Η μέθοδος αυτή λειτουργεί ανεξαρτήτως του λειτουργικού συστήματος της συσκευής (iOS, Android, Windows Mobile, Symbian κλπ) και θα σας απαλλάξει μια για πάντα από το άγχος της άσκοπης χρήσης του internet.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μπαίνουμε στο μενού ρυθμίσεων της συσκευής και στη συνέχεια αναζητούμε την ενότητα ρύθμισης της ασύρματης ή κινητής σύνδεσης της συσκευής. Στο σημείο ρύθμισης της σύνδεσης στο internet μέσω κινητής τηλεφωνίας θα δούμε την ρύθμιση του ονόματος του σημείου πρόσβασης της συσκευής, Access Point Name (APN). Αυτό που μένει είναι να του δώσουμε κάποιο άλλο όνομα, για παράδειγμα για την Cosmote να το αλλάξουμε από "INTERNET" που είναι το σωστό σε "INTERNE" (χωρίς το τελευταίο "T"). Με αυτό τον τρόπο η συσκευή δεν θα μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο καθώς οι ρυθμίσεις σύνδεσης θα είναι λανθασμένες ενώ θα μπορούμε πολύ εύκολα να της επιτρέψουμε όποτε θέλουμε την σύνδεση απλώς προσθέτοντας το γράμμα που λείπει στην παραπάνω ρύθμιση.

Βέβαια υπάρχουν και σχετικές εφαρμογές που μπορούμε να εγκαταστήσουμε στο κινητό μας και να κάνουν πιο εύκολα και γρήγορα την παραπάνω ρύθμιση αλλά θα πρέπει να ελέγξουμε ποιες από αυτές κάνουν αποτελεσματικά αυτό που υπόσχονται. Να θυμάστε επίσης ότι ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ APN ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ SIM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ.

Καλό σερφάρισμα στο internet με την κινητή σας συσκευή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου